Mühendishane’nin hikâyesi.

Merhaba. Ben Arda Çetin. Mühendishane’de sunulan tüm eğitim kaynakları benim tarafımdan hazırlanıyor. Bu sayfadaki iletişim formu aracılığıyla bana e-posta gönderebilirsiniz.


Mühendishane’nin hikâyesini merak edenler için kısa bir özet faydalı olabilir: Bu projeye yurt dışında çalıştığım dönemde, malzeme mühendisliği konuları çevresinde Türkçe eğitim kaynakları sunan ufak bir blog yaratma düşüncesiyle 2011 senesinde başladım. Ufak bir blog motivasyonuyla başlayan proje, kütüphanesi, video dersleri ve Dökümhane Akademi gibi yan çıktılarıyla pek tahmin etmediğim bir boyuta ulaştı.

Mh1

İlk yayına başladığı günden bu yana Mühendishane projesi çeşitli mecralarda, zaman zaman beni de şaşırtan şekillerde boy gösterdi. Örneğin 2014 senesinde Turkishtime dergisi Mühendishane’yi Top 100 Hottest Startups of Turkey listesinde 3. sırada gösterdi. Ben de Mühendishane’nin bir start-up olduğunu bu vesileyle öğrenmiş oldum. Aynı sene Altın Örümcek Web Ödüllerinde En İyi Eğitim Platformu kategorisinde finalistler arasında yer aldı. Son birkaç yıldır birçok üniversitenin çeşitli mühendislik bölümlerinde öğretim üyeleri tarafından öğrencilere kaynak olarak tavsiye ediliyor (gelen e-postalardan biliyorum). Bu projenin bana en çok gurur veren tarafı da sanırım bu oldu. (Doçentliğini bile Mühendishane sayesinde aldığını söyleyenler var, ben onların yalancısıyım.)

Hakkımda daha fazla bilgi isterseniz kişisel LinkedIn profilime göz atabilir ya da iletişim sayfasındaki form aracılığıyla bana ulaşabilirsiniz.


Yüksek lisans veya doktora yapmalı mıyım?

Mühendishane üzerinden en sık sorulan sorulardan bir tanesi: Sizin de aklınızda bu soru varsa, öncelikle bu yazıya göz atmanızı tavsiye ederim.